Olika bingospel

Bingospel du kan spela

Det finns ingen anledning att klaga på utbudet av bingospel. Förutom den klassiska formen med endera 75 eller 90 bollar som spelas i bingohallar runt om i landet samt på otaliga bingorum på nätet finns även mer kommersiella alternativ som Bingolotto, Keno och Lotto. Utbudet sträcker sig dessutom ännu längre för den som är hardcore till nischade former av bingo som bil- och kobingo.

75- och 90-bollars bingo kan se olika ut beroende på var du spelar. 75-bollars bingo kan exempelvis spelas med 5-raders samt mönster och är den mest klassiska och mest populära av samtliga bingospel. För att spela 75-bollars bingo behöver du en bricka som har 25 numrerade fält, 5 x 5. Och det är allt du behöver för att spela.

Bingolotto går inte att undvika vid diskussioner om bingospel eftersom lotteriet är Sveriges genom tiderna största lotteri. Syftet är, och har alltid varit, att stödja svenskt föreningsliv. Under 1990-talet hade Bingolotto sin storhetstid med Leif ”Loket” Olsson som programledare. Sedan starten har Bingolotto utdelat mer än 16 miljarder kronor till föreningslivet i Sverige.

Keno spelas i många länder. I Sverige tillhandahåller Svenska Spel det populära bingospelet som känns igen från Tv4. Spelet går att spela dagligen och som i alla bingospel måste du pricka in ett gäng siffror för att vinna. Chanserna att vinna får anses vara små, trots Kenos slogan ”Lett å vinne” till trots. Den högsta vinsten man kan vinna är 30 miljoner kronor.

Svenska Spels Lotto har spelats sedan 1980. För att vinna måste du sätta sju nummer av totalt 35. Lotto spelas varje onsdag och lördag, dragningarna sker live i TV4. Sannolikheten att du lyckas sätta sju av 35 nummer är en på 6 724 520 för varje spelad rad. Hoppet är som tur är det sista som överger människan.

Det största utbudet av bingospel hittar du emellertid hos spelbolag på nätet. Förutom att det finns många olika spelbolag att välja mellan finns det dessutom många olika bingoformer att välja mellan – det är bara att välja och vraka.

bingospel